France/Gourmet/Party/Watch

Just staying 12hours in Japan!? The crazy chef and “Autumn & Universe”

イベントの大成功を遂げるのには、素晴らしいロケーション、スペシャルゲストの他に、我々の五感を楽しめさせるお料理が必要不可欠。この日もまさにそうだった。When you succsess to have a fantastic event, you need to find an amazing place, to have incredible special guests and also to serve very tasty food to enjoy the five senses! And the day was the exactly what it is!
A91A1472_
フランスと日本を行き来する九州出身という、どうも他人とは思えない松嶋啓介シェフの隠されたお料理エピソードをチェック!
The head chef was Keisuke Matsushima who travel between France and Japan for business. Today, I’m going to tell you his secret story about the food at the party! (He is from Kyusyu as I am! That’s why I feel like he is my friend. hihi)

200名ほどのゲストを迎えて行われた「OMEGA スピードマスター セレブレーション」。この日の成功を裏で支えたひとつに、松嶋啓介シェフ率いる KEISUKE MATSUSHIMA のシェフたちが振る舞ったお料理がある。
About 200 people were invited toOMEGA Speedmaster Celebration“. It took place successfully. One of reason was the food. The top chef, Keisuke Matsushima, led the team Matsushima supported the party and created incredible dishes.
A91A2648追加
この日のためにフランスからやってきた松嶋啓介シェフ、日本(オンリー 羽田空港)滞在時間は、たったの12時間!そんなクレイジー シェフに いくつか質問してみました。
Chef Matsushima came back from France for the party and he was staying ONLY 12 hours! (Stayed at Haneda airport only) I asked him who is a crazy chef about some questions!
A91A1906_
Q: オメガからこの日のディナーを提案された時、正直どう感じましたか?
A:「無茶苦茶だなーって (苦笑)」
Q. What did you think about when Omega proposed the dinner for the event?
A. I thought it is absurd…
A91A2200_
Q: 今回は12時間という短い滞在でニースと羽田を往復しましたが、ゲストにはサプライズだった会場が、移動に優しい羽田国際空港であるということは実際いつ知ったのですか?また、場所を知らされた際どう感じましたか?
A: 「知ったのは3週間前・・・まー、キッチンがないから大変だなーって戦々恐々」
Q. Actually, when did you know that it would be at Haneda International Airport which is easy to travel especially like you as traveling between Nice and Haneda and staying only 12 hours? And how did you feel when they told you the place?
A. Well…. They told me 3 weeks ago. But I worried about a kitchen because there is no kitchen at a warehouse normally.
‎OmegaFirstWatchOnTheMoon15
Q: ディナーのタイトルが、今回のテーマである『オメガとアポロ13号』にちなんで「秋と宇宙」でしたが、どのようなインスピレーションを受けてこれらのレシピが完成したのですか?
A: 「宇宙のイメージになるような形と、季節感を感じる味・・・そこをつなげ合わせました」
Q.The title of the dinner was “Autumn & Space” which is from the theme “Omega and Apollo 13”. How did you get inspirations to create these recipes?
A. I tried to connect images of space and universe and also people can feel seasons from tastes.
‎OmegaFirstWatchOnTheMoon18
Q: Keisuke Matsushimaのスペシャリテである牛フィレ肉とわさび(Mille-feuille of beef with wasabi)をなぜ今回のメインで披露しようと思いましたか?
A: 「誰が作ってるかわかってもらいやすいから・・・」
Q: Why did you choose Mille-feuille of beef with wasabi which is a speciality menu from your restaurant?
A: I wanted people to notice who cook the dinner…
‎OmegaFirstWatchOnTheMoon19
Q: どのくらいの期間、スタッフとお料理の準備をしていたのですか?
A: 「準備は2週間です。隔週帰国して味見してチェックして準備しました。」
Q. How long did you prepare and discus about the dinner with your staff?
A. It took 2weeks. I came back to Japan for preparing every week to check the taste.
A91A2408_
Q: 最後に松嶋さんにとってオメガウォッチは3つの単語で表すと?
A: 「機能的 力強い エレガント」
Q.Last question. What is Omega watch for you? Can you explain with 3 words?
A. Function, Powerful, Elegant
‎OmegaFirstWatchOnTheMoon13
「非常識を常識に変えることは、楽しいこと!日本人としてとか、料理人としてとか、、、どうでもいい!と思う今日この頃。殻を破って、枠を超えて何ができるか?」一人の人として挑戦し続ける松嶋シェフ、一週間経たないうちにまたもや日本にカムバック!?『世界を変えるのは「バカ」の力である!』そんな画期的な本まで出版したクレイジーシェフに見習って私ももっとバカになりたいわ!
“Changing the insane to common sense! It doesn’t matter that I’m Japanese or that I am a chef! That’s what I think today.What can do to to challenge myself as a man beyond what I have done today.” Chef Matsushima is coming back in a week!? He published a book“We can change the world with the power of stupid!”. I want to be more stupid than him so that I can be successful like him.
‎OmegaFirstWatchOnTheMoon22
2時間程のあっという間なディナーでしたが、綿密に考慮されたテーブルセット、ゲスト配置、BGM、フード&ドリンクメニュー・・・ 一生の思い出となるディナータイムが過ごせて幸せでした。
The dinner was 2 hours but time went by so fast… The table set was very organised, It was such a wonderful time and I’m so happy to be there! It was a life long great memory.
‎OmegaFirstWatchOnTheMoon71
お土産にいただいたオリジナルプレート、そして宇宙からの石に奇跡を思い作られたL’eclatのチョコレート『輝seki(きせき)』を家で楽しみつつ、思い出の時に遡る週末でした。
I got an original plate and also L’eclat chocolate calls『Kiseki』. I enjoyed having the chocolate and reminisced about the night at home.
#OMEGAFIRSTWATCHONTHEMOON series
1>>A day for how to became the perfect elegance party girl
2>> Where am I going?
3>> The greatest dinner beyond time and space
4>> Just staying 12hours in Japan!? The crazy chef and “Autumn & Universe”
keisukematsushimajapanice.com
OMEGA Watch
Photo : Miki, Omega Official , English version : Ayaka ❤
copyright© 2012-15 MIKI TV All rights reserved. by Miki UE video journalist

Comment

以下に詳細を記入するか、アイコンをクリックしてログインしてください。

WordPress.com ロゴ

WordPress.com アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

Twitter 画像

Twitter アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

Facebook の写真

Facebook アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

%s と連携中