Culture / France / Gourmet

Diner Destination Nice au Japon

フランス政府観光開発機構よりニース観光ミッション晩餐会のご招待を頂き、会場である東郷ホールへ。ニースのミシュラン星付きレシトランシェフのあの方のお料理を堪能!« A tout France » m’a invité à un diner exceptionnel au hall Togo. Ce menu a été préparé sous la direction de Keisuke Matsushima, chef étoilé Michelin 🙂
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日本とニースを結ぶアンバサダー的な存在と言えば・・・
Keisuke Matsushima is one of the chief Michelin Star who have a restaurant in Nice and Tokyo and he has good relations in each country.
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ミシュラン星付きレシトランシェフ松嶋啓介シェフ。彼の監修のお料理を頂きながらニースの魅力を満喫する晩餐会に出席しました。
So I had the opportunity chance to taste his “Nicoise” menu !
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ニースには、今まで3回行ったことがありますが、とても安全で人もパリなどに比べ温厚なので、旅慣れていない日本人にも楽しんでもらいやすい場所。
I have been to Nice tree time before and I think it’s a really good city. People are nicer than in Paris, so I believe that Japanese tourist would really enjoy it. 🙂
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特に3月に行われるカーニバルが、年間行事の中でもビッグなもの。私のおすすめです。
The Nice Carnival occurs every March and it’s one of the biggest festival in Nice and I recommend you to go there.  😉
Carnival©OTCN
他にもニースの魅力を伝えるため、駐日フランス大使や、ニース観光局長、その他ホテルの関係者などニースの魅力をたっぷりと語った・・・
The ambassador of French, the chief of Nice tourism office and some marketing pr were there to present the charm of the city of Nice..
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では、お食事を頂きながらニースの良さをまとめたビデオをチェック!
So check this video presentation of Nice that we watched during this amazing dinner !

まずは、マム・コルドンルージュ ブリュットのシャンパンで乾杯。
At first we had Champagne GH Mumm Cordon Rouge for trunk! It’s not from NICE but no prob!
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そして、主役のお料理です。まずは、サラダ・ニソワーズ バルバジュアン
Salade Nicoise et Barbajuan
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次に、スープ・ド・ポワソンのジュレ仕立て トランペットズッキーニのシャーベットと真鯛のタルタルと共に
Soupe de poisson <<Villeneuve-Loubet>> en gelee, sorbet courgette trompette, tartare de poisson
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そして、栗マロンカボチャのスープ パルメザンチーズのカプチーノ仕立て、フォアグラのポワレを添えて
Potimarron en cappuccino au lait parmesan, foie gras de canard poêle
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ちなみにワインは、ニース近郊で生産しているベレ ル クロ・サンヴァンサンの赤と白
Don’t forget the wine from Nice! Le vin de Bellet blanc/ Rouge
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じゃが芋のクルスティアン シャンピニョンとトリュフのソース
Loup de mer en croute de pomme de terre, sauce champignons de Paris aux truffes noires
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ビュルゴー家のシャランカモのロースト オリーブ香るカモのロースト オリーブ香るカモのジュ みかんのグリエとパスティアを添えて
Canard challandais de Burgaud en roti, jus de canard a la tapenade, clementine grillée, pastilla de son filet et raisin
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バラの香りの赤い実のフルーツ ヨーグルトのエスプーマ
Fruits rouges a la rose, espuma de yaourt
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最後に、オペラ・シトロンでフィニッシュ!
To finish we ate Opera citron et sorbet au fenouil and mini coffee !
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このような感じで、ニースの夜を飾るお食事を堪能しました。
I really enjoyed this Nisoise night with good menu!
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多くの日本人がニースのグルメと観光に興味を持って頂けたら良いな〜と。。ニースは、ナイスよ。。:p
I hope that a lot of Japanese will share my interest about gourmet and tourism of Nice and I hope I’ll go back to Nice soon!! That will be NICE!! haha

フランス観光開発機構
KEISUKE MATSUSHIMA
Photo : MIKI, Official Merci pour ta correction Florian.R !
copyright© 2012-14 MIKI TV All rights reserved. by Miki UE video journalist

One thought on “Diner Destination Nice au Japon

  1. Pingback: Premières retombées presse de l’opération Nice au Japon | Tourisme-voyage.com

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